Suggesties

Takeaway general
Franz Keller Weissburgunder
8.00€ - 40€

Duitseland - Baden - Pinot Blanc. Gault Millau verkoos Franz Keller, uit maar liefst 1065 wijndomeinen, als wijnbrouwer van het jaar 2019! Baden is de regio bij uitstek voor de Bourgogne druivensoorten, waaronder Pinot Blanc.

Takeaway general
Stina cuvée crni ’18
8.00€ - 40€

Kroatië - Dalmatië (Brac) - plavec mali, cabernet sauvignon, merlot en syrah. Kroatië is hot momenteel.... Het eiland Brac is internationaal gekend en erkend voor z'n steengroeven. Deze witte stenen zijn het symbool bij uitstek van het eiland Brac. Stina wil "steen" zeggen in het Kroatisch. De naam van dit boeiende wijndomein en z'n Stina cuvées lag dan ook voor de hand.

Bubbels

Cava M&M Selección Especial
7.50€ - 37.5€
Casa Coller Rosé Spumante
7.50€ - 37.50€
Champagne André Goutorbe & fils
12€ - 70€
Champagne Piper Heidsieck brut
85€
Champagne Piper Heidsieck rosé
95€

Rosé

Huiswijn (rosé)
6.00€ - 30.00€
Summertime
6.50€ - 32.00€
Puech – Haut Prestige
44€

Heerlijk bij het aperitief, frisse salades en schaaldieren

Wit

Huiswijn (wit)
6.00€ - 30.00€
Chateau Haut Peyruguet
27€

Deze klassieker behoort tot één van de betere witte bordeaux die ik ooit geproefd heb! Elegant, fris en vol tegelijk.... In de mond is het een spel waarin de molligheid van de muscadelle en Semillon heerlijk samengaat met de fraicheur en levendigheid van de sauvignon.

4th November – Petit Blanc
27€

In het hoogste deel van Catalonië maakt de koning van de Spaanse wijn deze 4th november. Pablo Picasso liet zich inspireren door de streek. Laat jezelf inspireren door deze fruitige, frisse wijn.

Piccini, Pinot Grigio
30€
Pouilly Fumé, dom. Des Fines Caillottes, Pabiot
47€

Een klassieker uit de prachtige Loire-vallei. Dit domein combineert moderne vinificatie met de kennis van 5 generaties. Deze ervaring geeft de wijn excellent fruit en complexe mineraliteit komende van de beste wijngaarden uit Pouilly.

Stiegelmar Chardonnay
34€

Oostenrijk blinkt uit in puurheid en finesse. Deze chardonnay is een schoolvoorbeeld van hoe een chardonnay moet zijn. Mooi in al zijn eenvoud zonder eik die de wijn maskeert.

Tapiz, Chardonnay Classic
30€

Klassieke stijl uit een Nieuw-wereld-land, het beste van 2 werelden.... Deze wijn werd gemaakt door de voormalige wijnmaker van Petrus (Pomerol). Resultaat is dat de wijnen uitblinken in elegantie, een zalige body met een uitzonderlijk evenwicht, aangename aciditeit en complexiteit. Wat wil een mens nog meer?

Dom. De la Baume, “Elite d’Or Chardonna”
38€

Elite d’Or is gemaakt van de oudste Chardonnay stokken (23 jaar) van de wijngaard. Daarna heeft de wijn 12 maanden op eiken vaten gerijpt en vergist.

Louis Jadot, Bourgogne Chardonnay “Les Petites Pierres”
47€

Het huis Louis Jadot wordt op handen gedragen door alle grote domeinen uit Bourgogne omdat ze een schoolvoorbeeld zijn van hoe het moet. Absoluut indrukwekkend.

Château Chasse Spleen Blanc 2015
58€

Deze witte wijn is omwille van de kleine productie een zeldzaamheid (slechts 1.8ha tegenover 100ha voor rood).

Rood

Huiswijn (rood)
6.00€ - 30.00€
Louis Jadot, Bourgogne Pinot Noir “Les Petites Pierres”
47€

Het huis Louis Jadot wordt op handen gedragen door alle grote domeinen uit Bourgogne omdat ze een schoolvoorbeeld zijn van hoe het moet. Absoluut indrukwekkend.

Scaia
30€

De Corvinadruif staat bekend om zijn soepele karakter met weinig tannines. Deze Corvina heeft het allemaal en is daarnaast nog vol met een zeer goede lengte. Een zalvend karakter en mooie frisheid maakt het plaatje compleet.

4th November – Petit Red
27€

In het hoogste deel van Catalonië maakt de koning van de Spaanse wijn deze 4th november. Pablo Picasso liet zich inspireren door de streek. Laat jezelf inspireren door deze fruitige, frisse wijn.

Domaine de la Baume, Cabernet Sauvignon
30€
Terres des Dames “La Diva”
36€

Nederlandse stoere dame laat alles achter en begint een wijndomein in Zuid-Frankrijk. Veel ups en downs, maar dat maakt haar sterk en beter... Vandaag wordt ze aanzien als de top van de Languedoc.

Redheads Studio “Yard Dog Red”
34€

Wanneer enkele jonge wijnmakers, na hun werk in een groot wijnhuis, een kleine pers, enkel vaten en een cuve in een garage installeren om te experimenteren, dan kunnen we dit alleen maar toejuichen!

Columbia Crest, Two vines
30€

Washington is naast Californië de grootste wijnstaat van de US. Columbia Crest zette Columbia Valley op de kaart door trouw te blijven aan hun filosofie: handgemaakte, sappige wijnen uit één van de beste regio's van de wereld.

Bodegas Mas Alta “Els Pics”
38€

Bodegas Mas Alta is in het bezit van Belgische eigenaren die maar één motto hebben: “Respect voor de natuur en alles wat daarmee samenhangt om daaraan gekoppeld te streven naar de hoogst haalbare kwaliteit”.

Chateau Sergant Pomerol
47€

Sinds 2011 is de Heer Hubert de Boüard ( eigenaar van Château Angélus ) de raadgever voor het Château Sergant. Hij zorgt voor een enorme contributie in de ontwikkeling van de wijnkwaliteit.

Pavillon du Glana 2015
55€

Deze tweede wijn van château du Glana, gemaakt van jongere wijnstokken, rijpt iets minder lang en met minder nieuwe eik (rijpt 15% op nieuw hout) om het fruitige karakter volledig tot uiting te laten komen. Hij bevat meer merlot en minder cabernet sauvignon dan de eerste wijn, waardoor hij al in zijn jeugd zeer aangenaam is.

Prieuré la Marzelle 2015
62€

Château la Marzelle, sedert 1998 eigendom van de familie Sioen (Sioen Textiles) uit Ardooie, is gelegen op de beste flanken van Saint-Emilion. De wijn is reeds op jonge leeftijd genietbaar maar heeft een goed potentieel om te verouderen.